Om kunstneren

Naturkunst fyldt med varme og historier

Akvareller og kunstprint af Mia Mouridsen

Velkommen til Illumia

Mit navn er Mia Mouridsen. Jeg er naturkunstner, illustrator og en stor naturnørd. 

Illumia er et navn, som er sat sammen af illustration og Mia. Jeg kan godt lide, at det minder lidt om ordet illumination, som betyder farvelægning af tegninger. Illumination kommer af det latinske ord illuminatio, som betyder oplysning, og de to ting er kærnen i min kunst. Det er mit håb, at mine kunstværker både vil inspirere, og kunne bruges til formidling af vores natur.

Den danske og nordiske natur har en speciel plads i mit hjerte. Ud over at være kunstner er jeg også uddannet biolog – hvilket giver mig en dyb forståelse for de dyr og planter jeg maler, og de historier de fortæller. I hvert eneste dyr er der gemt skjulte motiver. Skjulte motiver som ofte leder tankerne hen på, hvordan dyret lever, hvor man kan være heldig at møde det i naturen, eller måske ud i hyggelige tanker om familien og kærlighed.

Jeg er medlem af Danske kunstnere for natur og miljø (DANE). Vi er en gruppe af kunstnere som har en fælles interesse for beskyttelse og formidling af naturområder og deres dyre- og planteliv. En gang eller to om året mødes medlemmer af gruppen et sted i Danmark, hvor vi tegner og maler. Efterfølgende laves en udstilling med gruppens værker, og der udgives en bog med et udvalg af billederne, som beskriver naturen i det område vi har besøgt. Du kan læse mere om DANE her: http://www.naturkunstnere.dk/

Maleprocessen med akvarel

Akvarel er farligt, forførende og indbegrebet af spændende kunsthåndværk for mig. Akvarellen efterlader ikke meget rum til fejltagelser. Jeg kan ikke viske ud, jeg kan ikke male over med hvidt og jeg kan ikke rede papiret hvis jeg har fået gjort det for vådt. Men jeg kan arbejde i lag på lag. Jeg kan tilføje en dybde og en varmeglød, og et glimt i øjet så realistisk, at jeg kan få det dårligt med at stikke en pensel i øjet på mit portræt.

Akvarellen kræver mange timers koncentration og ventetid, hvis et lag skal tørre. Modsat kræver det nogle gange snilde at få blandet de helt rigtige farvelag, inden det når at tørre. Det er mit bedste tidspunkt på dagen. Når jeg maler. Når jeg skaber liv på papiret – det gør mig så glad.

Fingeraftryk illustrationer

Jeg holder meget af tanken om, at lave noget sammen. At alle kan være med til at skabe noget personligt og unikt som minde om en dejlig dag, som for eksempel et bryllup eller en barnedåb. Så da en veninde fra USA introducerede mig til ideen om, at lave illustrationer med fingeraftryk, var jeg solgt. Jeg blomstrede over med skønne ideer, som jeg løbende arbejder med at få virkeliggjort på papir.

Jeg har fået en fantastisk modtagelse af mine illustrationer, og det gør mig utrolig glad. 

Hvis du har nogen spørgsmål, så skriv eller ring endelig til mig.

Skriv til mig på mia@illumia.dk eller på facebook, eller fang mig på mobil 20647118.

/Mia :) 

 

Store bjørn og lille bjørn stjernetegn